diumenge, 28 de març del 2010

Llibrets de llom

Aquest plat és un clàssic, i té l'èxit assegurat. És molt fàcil de fer i el resultat és sempre deliciós!
Els podeu acompanyar d'una mica d'arròs i una amanida, i ja teniu el menú a punt.

Ingredients per a 4 persones:
  • 8 llibrets de llom (demaneu que us els tallin d'una peça ampla) si pot ser de dos colors millor, és més melós
  • 8 talls de pernil dolç, no gaire prims (també pot ser pernil salat, gall d'indi...)
  • 8 talls de formatge gouda, emmental, tipus cadí... al vostre gust
  • Farina blanca
  • 2 ous
  • Farina de galeta
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
Per començar, salpebreu els llibrets, tant per fora com per dins. Emboliqueu un tall de formatge amb el pernil dolç de manera que el formatge no s'escampi tant en desfer-se, i aneu farcint tot els llibrets.
Prepareu tres plats fons. Un amb farina blanca, un altre amb dos ous batuts, i un altre amb farina de galeta.
Passeu els llibrets primer per la farina blanca, procurant que quedin coberts per tot arreu, i espolseu-ne l'excés. A continuació, passeu-los per l'ou batut, i en acabat per la farina de galeta. Apreteu-los bé per que quedi ben enganxada.
Podeu fer-los només amb ou i farina de galeta, però si els passeu primer per farina blanca, l'arrebossat quedarà més cruixent.
Poseu oli en una paella i quan sigui ben calent, aneu-hi fregint els llibrets a foc mig. Quan estiguin daurats d'una banda, els gireu i els daureu de l'altra.
Un cop cuits, poseu-los en una safata sobre paper absorbent.
Serviu-los ràpidament, amb l'acompanyament que preferiu.
Bon profit!

Sento no disposar de fotos, però prometo penjar-ne aviat!

1 comentari:

  1. Mmm... Què bo!

    El truc d'embolicar el formatge amb el pernil mai se m'havia acudit, i sembla molt bona idea.

    Tampoc he provat mai d'enfarinar abans de passar per l'ou. El proper cop ho provaré!

    ResponElimina